Условно наказание и вземане на книжката за 8 месеца Кръвната му

...
 Условно наказание и вземане на книжката за 8 месеца Кръвната му
Коментари Харесай

Осъдиха пиян шофьор, катастрофирал и заспал

 
Условно наказване и взимане на книжката за 8 месеца
 

Кръвната му проба била 1,81 промила, той признал, че е на половин кило ракия 

Кръвната му проба била 1,81 промила, той признал, че е на половин кило ракия

Шофьор на половин кило ракия, който блъснал паркирана кола и по-късно задремал зад кормилото на автомобила си в Шуменско, се отърва с условна присъда. Районният съд във Велики Преслав му наложи 3 месеца затвор с 3-годишен изпитателен период, плюс 100 лв. санкция. Шофьорската му брошура бе отнета за 8 месеца.

Трагикомичната история се разиграла точно на Коледа в село Янково и за нея 48-годишният Ю. Х. получава присъда по-малко от месец след осъществяване на действието.

На 25 декември към 19 часа той се качил и подкарал лек автомобил “Мицубиши ”, регистриран на името на майка му. На улица “Васил Левски ” в селото изтървал кормилото и се блъснал в паркирана “Лада ”. Вместо да спре, траял към края на улицата, която свършвала до гора. Там пробвал да даде газ, само че автомобилът заседнал в кален черен път.

Ударът и трошенето на стъкла били чути от притежателя на съветската кола, който излязъл на открито и застигнал пешком причинителя. Пристигналите униформени заварили Ю. Х. да спи сладко в колата. Извели го и пробата с дрегер отчел 1,65 промила алкохол. От дадената кръвна проба резултатът се повишил до 1,81 промила. Шофьорът си признал, че преди да потегли с автомобила, се почерпил с половин литър ракия за Коледа.

През 2008 година Ю. Х. също бил наказан на пробация за шофиране след приложимост на алкохол, само че към този момент бил оправдан.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР